وضعیت بازار آهن وابسته به نتیجه مذاکرات

به گزارش غدیرپارسه و به نقل از آهن پرایس، آمار موجود از قیمت روز آهن آلات در بازار آزاد حاکی از این است که روز گذشته آهن‌فروشی‌ها بیشتر محصولات فولادی خود را با ثبات قیمت عرضه کردند اما کاهش محسوس قیمت اهن الات در برخی شرکت‌ها نیز قابل مشاهده بود، همچنین برخی مبادی فروش نیز از اعلام قیمت ممانعت کردند.

در حالی نرخ اهن الات بدون تغییر بود که بازار ارز نیز در آرامش نسبی به سر می‌برد و قیمت دلار با اندکی نزول مجددا به کانال ۲۷ هزار تومانی بازگشت، به طوری که در پایان روز گذشته در بازار آزاد به قیمت ۲۷ هزار و ۹۳۰ تومان مبادله شد.

تحلیل روزانه قیمت اهن الات

با توجه به بازگشت بازار آهن به آرامش و سکون چند هفته گذشته، روز گذشته نیز نوسان چشمگیری در قیمت اهن مشاهده نشد. اگرچه با توجه به اوضاع بازار عرضه و تقاضا، انتظار می‌رفت قیمت‌ها عقبگرد کنند اما فروشندگان تمایل چندانی به کاهش قیمت مقاطع نداشتند و بیشتر آنها ثبات را پیشه کردند، این درحالی است که برخی فروشندگان حتی اعلام قیمت نکردند.

همانطور که انتظار می‌رفت با توجه به شرایط فعلی کشور رشد نرخ روزانه آهن آلات که از ابتدای بهمن ماه آغاز شده بود متوقف شد و بازار آهن مجددا در لاک خود فرو رفت زیرا در تحلیل‌های پیشین نیز اعلام کردیم که با توجه به در پیش بودن مذاکرات وین که تأثیر گسترده‌ای در بازارهای مالی دارد و همچنین کمبود خرید اهن الات در پی کمبود متقاضی مصرف به دلایل متعددی از جمله سردی هوا و عدم نقدینگی و انتظار نتایج وین، بازار پتانسیل افزایش قیمت بیش از آنچه اتفاق افتاد را نداشت.

در حال حاضر نیز که مذاکرات وین به مراحل پایانی نزدیک شده بازار را در حالت تعلیق و انتظار نگه داشته است اما احتمال دارد پس از مشخص شدن نتایج در سرازیری قرار بگیرد و کاهش محسوسی درقیمت آهن آلات اتفاق بیفتد.

از سویی دیگر بورس کالا نیز که کلید ایجاد تحرک در بازار آزاد است و مانند پیش‌قراول عمل می‌کند بازار آهن را در انتظار میزان عرضه محصولات و تعیین قیمت‌ها و همچنین میزان معاملات در بورس کالا فروبرده است تا الگوی عمل خویش قرار دهد.

تأثیرات برجام بر بازار آهن

همانطور که پیش‌تر نیز اشاره شد ناگزیر اوضاع کلیه‌ بازارهای مالی به ویژه بازار آهن و فولاد با نتایج مذاکرات برجام گره خورده است و به یقین تأثیرات مثبتی نیز در این بازار خواهد داشت.

در همین زمینه بهرام شکوری عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به این موضوع اظهار کرد: یکی از نتایج مثبت دستیابی به توافق و رفع تحریم‌ها تسهیل امر تجارت با سایر کشورهاست که هزینه‌های گزاف صادرات را کاسته و به میزان سود فولادسازان می‌افزاید که نتیجه این جریان رونق اقتصاد و تجارت کشور خواهد بود.

وی معتقد است: اگرچه دستیابی به مذاکرات وین تأثیرات مثبت زیادی در اقتصاد کشور دارد اما حتی اگر توافقی نیز صورت نگیرد ایران ضرر چندانی نخواهد کرد زیرا کشورهای بزرگی مانند چین و روسیه تمایل زیادی برای همکاری با ایران دارند که می‌تواند تأثیرات مثبتی در اقتصاد کشور ایجاد کند.

اگرچه هنوز مذاکرات وین به نتیجه قطعی نرسیده است اما در همین حالت نیز تأثیرات خود را در بازار آهن دارد و همه منتظر مشخص شدن نتایج هستند به همین جهت اقدام خاصی انجام نمی‌دهند و عملا خرید و فروش چشمگیری اتفاق نمی‌افتد. زیرا قیمت دلار که یکی از مهمترین عوامل تعیین‌کننده قیمت‌ها است نیز تحت تأثیر مذاکرات مدام در نوسان است و اگر نشست‌ها به نتیجه مثبتی برسد اثرات کاهشی در کلیه بازارها خواهد داشت.

حال آنچه از مذاکرات وین به گوش می‌رسد بیانگر این است که هفته آینده طرفین مذاکره پس از توقف چند روزه به وین برمی‌گردند و تصمیمات نهایی خود را اعلام می‌کنند که ممکن است هر دو طرف امتیازات بیشتری مطالبه کنند یا توافق کنند و این مذاکرات به پایان برسد.

Scroll to Top
اسکرول به بالا