میلگرد کششی

میلگرد یکی از مقاطع طویل فولادی می باشد که سطح مقطع دایره‌ ای شکل دارد؛ میلگرد کاربرد فراوانی در ساختمان سازی دارد که به منظور افزایش مقاومت کششی به بتن افزوده می شود؛ زیرا بتن به تنهایی مقاومت فشاری بالایی دارد، اما در مقابل تحمل نیروهای کششی، ضعیف عمل می‌ کند که به همین منظور از میلگرد فولادی برای افزایش استحکام کششی سازه ‌های بتنی استفاده می‌ شود.

میلگرد در صنعت نیز کاربردهای فراوانی دارد و با عملیات کششی که بر روی آن انجام می شود، مورد استفاده گوناگون قرار می گیرد. در ادامه به معرفی روش تولید، راه‌های تهیه و کاربرد نوعی دیگر از میلگرد که به آن میلگرد کششی گفته می شود، می پردازیم.

این میله ها بسیار خوشگل تر و صیقلی تر از میلگردهایی که در صنایع ساختمان سازی دیده ایم هستند. ظاهر زیبایی دارند و مانند میله های ساختمانی زمخت نیستند.

برای تولید این مدل میلگرد که اصطلاحا به آن ترانسمیسیون نیز گفته می شود؛ میلگردهای تولید شده با سایز استاندارد را از شرکت های بزرگ تولید فولاد تهیه کرده و سپس تا سایزی که می خواهند می کشند تا میله ها را به سایز دلخواه مشتری دربیاورند. دقت کار در این فرآیند بسیار بالاست تا میله ها با ظرافت کامل و تا اندازه های دهم دار کش بیایند. این میلگردهای تغییر یافته را میلگرد ترانس یا میلگرد کششی نیز می نامند.

میلگرد کششی در اصل همان میلگرد فولادی می باشد که با انجام عملیات کششی بر روی میلگرد های فولادی به منظور کاهش قطر میلگردها، صورت می گیرد. در صورت کلی تولید این محصول با یک دستگاه کشش انجام می شود که روند تولید آن از چند مرحله عبور می کند که شامل مرحله اسید شویی، سرتراشی، روزن ‌رانی، برش و تابگیری می باشد. انجام کامل و درست هرکدام از این مراحل بر کیفیت، قیمت و کاربرد میلگرد کششی تاثیرگذار است.

میلگرد ترانس نیز انواع مختلفی دارد: ترانس تک پولیش، دو پولیش، ترانس کششی یا روغنی، سنگ خورده، بلبرینگ خور، مفتول، تسمه،چهار پهلو ترانس تسمه و شش پر.

گاها در تولید میلگردهای ترانس، اندازه های صدم دار مورد نظر مشتری است و به همین جهت تولیدکنندگان این نوع میلگردها می بایست با دقت و ظرافت بیشتری، نسبت به تهیه آن اقدام نمایند. در حین فرآیند تولید نیز امکان دارد که برخی میلگردها تاب برداشته و از آن حالت صافی دربیایند. به همین جهت پس از انجام فرآیند کشش، میلگردها توسط دستگاهی، تابگیری می‌کنند و سپس با توجه به درخواست مشتری، میلگردهای تابگیری شده را در چند نوبت پولیش می زنند.

میلگرد ترانس | فولاد فیدار

کشش میلگرد به روش سرد

به طور کلی فرآیند کشش میلگرد به دو روش فرآیند کشش گرم و فرآیند کشش سرد انجام می شود. همانطور که در بخشی از متن بالا به آن اشاره کردیم در برخی کارخانجات، برای تهیه میلگردهای سایزدار یا ترانس از فرآیند سرد که یک روش مرسوم در تهیه این نوع میلگردهاست، استفاده می شود.

به همین منظور در ایتدا شروع به تهیه قالبهایی می‌کنند که مطابق با سفارش مشتری باشد. مثلا مشتری درخواست میلگر ترانس سایز 12.8 را داده است، پس می بایست قالب که اصطلاحا به آن دوزه نیز می‌گویند، با قطر12.8 تهیه شود. سپس میلگرد با قطر بیشتر مثلا سایز 14 را انتخاب میکنند و سر میلگرد را به اندازه سی سانتی متر می تراشند تا از دهانه قالب عبور کند. ادامه فرآیند توسط دستگاه کشش صورت می گیرد و با فشار آوردن به میلگرد باعث می‌شود تا میلگرد از دهانه دوزه عبور کرده و باریک و باریک تر شود.

میلگردها در این قسمت تاب مختصری بر میدارند که با استفاده از دستگاه تابگیر این مسئله به آسانی حل میشود. سپس در چند مرحله میلگردها را پولیش میزنند تا سطح آنها صاف و صیقلی تر شود. در ادامه نیز میلگردها را در اندازه های یکسان ( 6 متری) برش می زنند و بسته بندی کرده و برای تحویل به مشتری آماده می کنند.

کارخانه های تولیدکننده میلگرد در کشور سایزها و استاندارد های مشخصی از میلگرد را تولید و عرضه می‌کنند، هر نوع از این میلگردها در صنعت و ساخت و ساز کاربرد به خصوصی دارند اما برخی از واحدهای صنعتی برای تولیدات خود نیاز به میلگردهای غیر متعارف دارند که در این صورت بایستی از میلگردهای کششی استفاده کرد.

از جمله این صنعتگران می توان به تولیدکنندگان پیچ و مهره، شفت، انواع قطعات خودرو و … اشاره کرد. با نیاز به این محصول برخی از کارخانه ها به تولید آن در کشور می پردازند تا سایزهای کوچکتر و غیرمتداول را در اختیار مصرف‌ کنندگان قرار دهند.

میلگرد کششی در سیستم استارت خودرو، در تجهیزات سوراخکاری و خمکاری، در تولید لولای در، در ابزار و ماشین ‌آلات کشاورزی، تولید انواع شفت، بلبرینگ و غلاف، در تجهیزات براده‌ برداری و رزوه ‌کاری و تولید انواع پیچ و مهره کاربرد دارد.

 

Scroll to Top
اسکرول به بالا